Haloween Edition (again) - Bloody Creepy Clown

Good Morning!!

Last night i have difficulties to sleep. Maybe its because to much nap in the noon. So, when waiting to be sleepy, im trying something in my face, inspired by Haloween time and the Haloween fever on Indonesia Beauty Blogger's Grup..hehe

I made some simple tutorial here, i hope it's clear enough to you to imagine how to make this creepy look

Stuffs you need :
1. White Foundation (i use kryolan in ivory, so I put in my face twice or three times)
2. Black  and White Eyeshadow and Eyeliner 
3. Red Lipstick
4. Fake Blood (or you can use liptint or made the fake blood by yourself)

Well, just take a look for the simple step ow making this bloody creepy clown!

I have enough lamp in my living room, so I think the result isn't scary enough yet. Then i make some editing in my phone to adjust brightness and contrast. And i think its become little bit scarier..:D

                                   

What do you think...?? :)

Ops, im forget to write down the step to make fake blood.
The ingredients is :
1. Corn Flour/Corn Starch (1 cup)
2. Food Coloring in Red
3. Cooked Soap Water (just grind a soap for 1/3 cup, then put in to a 1/2 cup boiling water. Stir until it's sticky enough)
4. Sugar (2tbs)
5. Water.

Step to do :
1. Mixed the corn starch and the sugar, then put in a water. Then boil it an keep stirring it about 5 minutes. After its sticky enough, turn off the fire.
2. Let it cooled down
3. Mixed the corn starch which already cooled with the soap water. Mixed it carefully. Then add some red food coloring. Your fake blood is ready.

This fake blood is quit safe, and easy to wash as long as you dont eat it. LOL



Thankyou very much!!!



My Review and Summary about My NESTLE FITNESSE 14 Days Challenge

Holaaa :)

Aku kembali mereview tentang pengalamanku dalam NESTLE FITNESSE 14 Days CHALLENGE. Yah, memang sudah 3 hari dari hari terakhir aku selesai dari tantangan 14 hariku, tapi berhubung aku belum bisa "tune in writing mood" jadi yah, daripada aku menghasilkan tulisan yang jelek, lebih baik aku tunggu timing yang lebih bagus.

Mungkin sudah pada tau yah, NESTLE FITNESSE dan NESTLE FITNESSE Fruit adalah produk baru yang dikeluarkan oleh NESTLE, dimana produk ini berupa sereal pengganti sarapan pagi atau pengganti makanan utama yang memiliki kandungan gandum utuh dan low fat. 

Nah, dalam rangka launching produk ini, NESTLE ngadain NESTLE FITNESSE 14 Days CHALLENGE, dimana mereka mengajak kita untuk mengkonsumsi produk NESTLE FITNESSE dan menjalankan diet makanan sehat dan sereal selama 14 hari.

NESTLE juga membagikan 200 sample gratis bagi 100 orang yang beruntung dan terpilih untuk mencoba varian baru produk ini. Daan sodara sodara, aku terpilih menjadi bagian dari 100 orang yang mendapatkan sample NESTLE FITNESSE. Yeaay..!!!

Atas dasar semangat '45 akhirnya aku juga mengikuti kontes NESTLE FITNESSE 14 Days CHALLENGE yang kebetulan juga diadain oleh NESTLE. Selain ngiler dengan hadiahnya yang ga tanggung tanggung berupa Liburan ke Phuket atau Bali untuk 2 orang pemenang dan temannya serta TV LCD dan hadiah menarik lainnya, aku juga tertantang untuk mengikuti cara hidup sehat ini. Yah, i'm 32 years old, dan tahun lalu tingkat kolesterolku mencapai angka fantastis yaitu 265 - benar benar jauuh diatas standar high alert. Juga adanya pertimbangan bobot tubuh yang mencapai BMI > 23. Jadilah aku coba coba register dan ikutan.

Nah, kontes ini berlangsung dari 19 September 2013 s/d 3 November 2013. Peserta diharuskan mendaftar dan mengisi jurnal masing masing disini dan mendapatkan poin dari situ. Jurnal yang diisi bisa berisi apa saja, mulai dari makanan yang dimakan sehari itu, atau aktivitas, atau apapun sehubungan dengan diet hidup sehat peserta.
Dalam sehari, kita bisa upload 3 foto, 3 video dan 3 cerita. Nilai tertinggi adalah video, kedua cerita dan terakhir adalah foto. Aku baru tau belakangan kalo upload bisa masing masing 3 kali dalam sehari..jadi aku cuma dapat sedikit poin setiap harinya..hiks..:D

Oke, sekarang kita beranjak ke kandungan dan nutrisi NESTLE FITNESSE dan NESTLE FITNESSE Fruit. Berikut aku lampirin Nutrition Fact nya :

Terlihat jelas yah, bahwa dalam satu porsi makan nya, kandungan vitamin dan unsur unsur penting yang dibutuhkan tubuh sudah terpenuhi, baik karbohidrat, energi (kalori), dan protein. Jadi jangan kuatir kelaparan sodara sodara...^ ^ daan, kalopun mau makan agak banyakan juga its oke - karena kandungan "fat" yang relatif sedikit.

Di hari pertama dan kedua tantanganku, aku menambahkan topping pisang buat sarapan ku - brunch sih tepatnya :D. Rasa serealnya sendiri sih udah cukup enak - meskipun ditambah susu putih tapi tetep enak (padahal aku ga suka susu putih di sereal loh). Trus, karena kebetulan aku beli sereal yang ada tambahan fruit-nya, tambahan buah buahan kering yang ada di serealnya juga menambah rasa nikmat di serealnya. Next day, pas aku main main ke pasar aku beli mangga karena harganya dapet murah dan matang pohon. Trus aku tes masukin ke sereal. Ternyata juga enak loh..alhasil, aku selalu makan dengan dua topping itu kalo pas lagi kebetulan tersedia di rumah.


Selain hari hari tantangan yang aku isi dengan makan sereal, aku juga selalu menyempatkan diri untuk makan semua yang ada unsur sayurannya atau ikan ikanan. Bisa dibilang aku jauh jauh dari daging merah. Selain memang aku udah bertekad untuk bisa diet makanan sehat, aku juga terutama menghindari makanan yang bisa membuat kolesterolku melesat naik lagi.


As you can see-beberapa menu yang aku santap selama hari hari tantangan : perkedel kentang, ayam, ayam teriyaki, asinan, choipan dan teh hijau :)

Untuk melengkapi program hidup sehatku, aku mulai memastikan untuk selalu berjalan kaki. Dikarenakan aku adalah ibu rumah tangga tanpa adanya asisten rumah tangga, maka untuk aktifitas seperti ke tempat gym akan sangat mustahil buatku, karena anak anakku ga bisa ditinggal. Jadi aku pastikan bahwa  aktifitasku bisa mengeluarkan keringat dan melancarkan peredaran darah, seperti menyapu, mengepel, gardening ataupun main kejar kejaran dengan anak-anakku. Aku juga selalu berjalan kaki saat berangkat dan pulang dari mengantar anak anak sekolah. Beruntung sih, jarak sekolah ke rumah ga jauh jauh amat, cuma sekitar 10 menit jalan kaki. Sometimes, aku ambil jalur memutar yang lebih jauh 5-10 menit dari jalur standarnya. Very nice time, karena saat itu aku bisa menikmati jalanan yang masih asri dengan beberapa ladang tanaman sawi, kangkung dan bayam. Sttt..kadang aku beli dari para petani itu loh sayur sayurnya...seikat Rp 3000,- udah bisa buat masak 2 porsi!!!!

Still, jalan santai can make me get new experience. Ternyata banyak spot di sekitarku yang bagus untuk diabadikan loh..karena tiap kali aku cuma jalan gitu aja atau naik motor, jadi aku ga perhatian. Padahal, banyak yang bisa dilihat - dan difoto - mengingat aku juga hobby foto foto!Kurasa aku harus mencoba sesekali muter muter nih..:)

Selain itu, kadang kalo masakan dan kerjaan rumah sudah beres di sore hari, aku ajak anak anak main di lapangan basket dekat rumah. Selain aku bisa ikutan lempar lempar bola dan lari lari kecil dengan anak anakku, anak anakku juga jadi senang karena bisa jalan jalan dan main main.


"Badan sehat, ide ide kreatif banyak bermunculan"
Memang bener kata kata itu yah..karena badan yang sehat tersimpan jiwa yang sehat. peredaran darah ke otak lancar. Muncul banyak ide ide baru di otakku. Mulai dari kreasi makanan untuk anak anakku, sampai kreasi make up yang unik untuk dicoba. Dalam kurun waktu tantangan 14 hari itu, aku bisa menciptakan sekitar 4 atau 5 kreasi make up yang berbeda!


Selain semua aktifitas yang aku lakukan dan aku dapatkan selama hari hari tantangan itu, aku juga menyadari hal lain. Dalam dua minggu itu, badanku terasa jauh lebih fit dan lebih segar. Aku yakin, itu berkat keteraturan konsumsi makanku serta aktifitas harian yang melancarkan peredaran darah. Keluhan keluhan seperti kepala pusing atau leher bagian belakang yang terasa kencang dan pegal (pertanya tingkat kolesterol sedang naik) tidak pernah samasekali aku rasakan.

Well, memang berat badan yang aku punya juga ga banyak mengalami perubahan. Beratku hanya mengalami penurunan sedikit..mungkin hanya 1 kilo lebih sedikit. Sempet cemas juga karena aku takut berarti aku udah fail di program tantangan ini, tapi setelah aku cari tau di mbah google aku dapati bahwa penurunan berat badan signifikan itu bukan sesuatu yang bagus, karena bahkan dalam sebulan, maksimum penurunan berat badan hanya 2kg!

Dan lagipula, meski awalnya aku berharap adanya efek penurunan berat badan yang drastis, tapi sebenarnya message dari tantangan ini adalah kebiasaan hidup sehat. Ditengah hiruk pikuk kepadatan hidup ibukota, kesibukan dan kegiatan harian membuat orang hanya bersikap seadanya dalam menjalankan kehidupan. Makan hanya sesempatnya, atau makan junk food, atau melakukan diet gila gilaan demi mendapatkan langsing seperti supermodel.

Untungnya, aku mendapatkan tantangan ini. Untungnya, aku menjalankan nya dengan baik dan untungnya (lagi) aku mendapatkan jawaban dari tantangan ini di tengah tengah kehidupan sehatku. I'm not stopping here. Aku masih dan akan tetap menjalankan aktifitas hidup sehatku, juga menularkannya ke orang orang disekitarku. Aku yakin, kehidupanku akan beranjak menjadi jauh lebih baik dengan kehidupanku yang sehat. Terimakasih NESTLE FITNESSE!!!

Bollywood Inspired Make Up - Inspiration For E Club Party ^ ^

Heloo..:)

As an opening, let me explain that im was re-sign from my current job as a banker at last Februari 2013. Im decided to be a full mother raising my two adorable kids by myself. Some other offer came by, but I think im still Kids come first.

Oke, when im a banker, there a celebration every 6 month to celebrate the excellent achiever. Its starting at 2009 untul now, and Thanks God that i always be the part of the party :)

This is my look on the past E Club (i just have two of them, because the other one - Indonesian Heroes Theme - i lost the picture becaouse my memory card is broken). The theme is Wild Wild West (2011) and Arabian Night (2010)














Then today, they celebrate the E Club Party again. Heheheh, how i missed this fun time!!

But wait..!!
maybe i cant join the party, but I can make my own party!!
So I decided to make a Bollywood Inspired Make Up, so i can feel the party too..hahahaha...

If my friend at my ex office read this, I hope they can inspired how to make the look..

Soo..check this out!


The Indian make up mostly concentrated with eyes. so im trying to do "eye job" eventough my eyes are small and monolid. Thanks to eyeliner and false eyelashes my eyes are bit bigger :D

In this look im using :
1. Illamasqua Brush Powder Tremble
2. Urban Decay Deluxe Box and Wallpaper
3. NYX Soft Matte Lip Cream Amsterdam
4. Mizzu Eyeliner and Dolly wink for the tail
5. Shiseido Brow Pencil
6. Revlon Primer Correcting
7. Covergirl Outlast Foundation
8. BH Concealer and Camouflage Palette
9. Marcks Powder
10. Princess False Eyelash

That's all Ladies :) enjoying it!!

Thanks for coming :)

Review of Illamasqua Blush Powder in Tremble - Beauty Purple Mini Giveaway



Last september, im following a mini giveaway held by Beauty Purple and Ms Devy. The giveaway closed in September 27, 2013. The giveaway itself is to celebrate "tanggal jadian" Ms Devy with her boyfriend :)

Well anyway, i'm the Lucky Winner :) yeeaaaaay!!!!

Yesterday, the package has been arrived safely by Tiki. Im so excited when opening the package and curious with the Illamasqua (since i dont really have the budget to buy this brand - the price of the blush is about Rp 300.000,- for single blush!!)

Here the pic i take yesterday

 

anddd..here the famous illa blush in tremble....taraaaaaa...

 

The color is soft pink, and no glitter. Its very simple design, but with a great - long lasting color blush on inside.

This is the swatch on my hand

On my skin - my skin is in light natural color with a bit of redness - Illa looks soft but clearly visible just in once times swatch. And its blend naturally with my skin, and wearable in day and night. Ohhh, i love this blush!!!

This morning, when I take my kids to school, im trying use Illa. Here's the pictures i take before leaving home to school.

  

Im only using moisturizer and bb cream without primer, and its reaaally looks great in my cheek!!
The color changed a little bit to soft coral - pinkish, but still great with matte result and no glittery effect.

Then here's i show you when im using Illa in my complete make up

 

still looks great, but when im using primer and foundation, the color keep staying pink soft and matte result.

And this is Illa after a few hour after school - about 5 hours (without primer, like i said before :) )

Overall review, here's the summary of Illamasqua blush
Pros:
1. The color is wearable
2. Matte result when used
3. Long lasting color when used - even without primer

Cons :
Expensive (but still worth to buy) # thanks God im winning it :D

Well, this is my review about Illamasqua Powder blush in Tremble. Im gonna review the other gift later on. So Stay tune :)

Special message to Ms Devy @ Beauty Purple for the gifts :) - and get better soon ^ ^

Note :
All the review is my honest opinion, and not influenced with any other people or company.



My FOTD : Sexy Look Like a Supermodel :D

Im dreaming about being a model. Not a runway, but as a model in paper magazine and billboard. Its very proudest thing when we see our face in a billboard or magazines, which everyone can see it, anywhere.

But sadly thing is, im not as good as the model, and my way of life it's not ended as a model but a housewife (which Im very proud of being a housewife). But keep dreaming is possible, and now i'm gonna make it real - just in my blog :D _ but still proud hehehehe

last night im trying to make a look just like a model. Im not really good in making something like this, but im trying my best to make my face "camera friendly". And i thing, some supermodels need an editing on their pic also kaaann??

Im choosing "sexy look" as my style, because everyone has their own sexy look. Its general, but i believe that we can dig it up, even its buried deep down inside. Then now, im digging up my sexy look...:)

Check it out...:)

 



Thanks for coming :)

My Halloween Look Today : Funny Cat

Hellooooo :)

Im back again with my new make up style...this time is inspired by Halloween Timee!!!!!

Well, actually im not really knows about Halloween. Because in my country, there's no Halloween festival or something related. But I do like halloween, because this is the time when we can be anything!

Yeah...at this moments, i decide to be a Funny Cat...:D whyyy?? I do like horror movie, but i think i'll be shocking when i see my face transform into something scary :D and the fact that my skill isn't enough yet to perform something scary just like zombie, chucky, witches etc. The last thing is, i thin cat is funny..not scary..right?? :D

Well lest see what kind of cat i have..:D

#i dont have any pics of progress that i made when i make this look. but shortly i'll write down the way to get this look. I'll take a pics of the steps later when i made new other look ;)

The stuff we need is only a few things, such as :
1. Foundation/Concealer with white color/fair and dark color (i use kryolan in ivory and BH Cosmetics concealer and camouflage palette) and your daily foundation as a base (optional)
2. Eyeliner (im using mizzu eyeliner - its a local brand whic has good quality and cheap price)
3. Red Lipstick
4. Lip concealer

The steps :
1. Use your daily foundation as a basic in your face, then use white color foundation in eyes area and mouth area.
2. Give a little bit dark color (i use dark brown) in your upper eye and nose.
3. Start to make cat eye using your eyeliner. You can make any style on your imagination!
4. On your eye brows, give a little white color, then dark brown and the last make a stright vertical line. This can make an illusion of fur.
5. Now, nose job :D give a red circle on your tip of nose. it must be smaller than your nose.give a black thin line from your nose to your mounth.
6. Then give a dark color on your upper lips. make a curved line use your eyeliner in every side of the upper lips. At the top of the curved line, give a red small spot.
at the bottom lips, using a lip concealer to make the same color with your skin
7. Use step 4 at the two side of your nose (just between the cheek and nose).
8. Now, you have a cat on your self !!!

Take a picture and send it to me, i do want to see yours!! :)
And here's mine :)


 

well, enjoying being a kitty cat :D