Skip to main content

Fantasy Make Up Look : Angelina Jolie's Maleficent

Hola Dearr :)

Owww...I feel so productive this last two weeks, because I write many blogpost and did some make up look since last week. Well, rarely posting my look here in my blog actually, because there's nothing I can write about the look. But still I posted it on my Instagram account @irene_unarso here, so if you wanna take a look, just click there :)

"Maleficent" is currently playing in Jakarta, and Maleficent fever are on every people I met. Some of them, of course, my beauty blogger fellas. And, of course, as a beauty blogger, they're also trying to re-create the look of Angelina Jolie's Maleficent.

No exception for me, I also got the fever :D and I'm wondering can I make the look as good as my friend's creation - or maybe, Jolie's Maleficent itself (yaelaaaah...) ahahha, I'm just kidding. There's no way I can recreate as good as her, anyway :D

I have made the Maleficient look about 4 months ago, on Disney Villain Collaboration with other beauty blogger. But I made the look based on the cartoon character version of Maleficent, not Jolie's version. Here's the look I've made 4 months ago. 


How to make the Maleficent's horn and collar are written on here. Not the best horn - and I realized that on the movie, the horn shape are more complex. But I did my best to make that :D

So, lets take a look on step-by step the make up process (I'm so sorry I always forget to take the pictures, so pictures below are only a few and taken when I remember to take picture)


The Before-After Picture

and here's, can you compare which one is better? the left one or the right one?
The most different part from the 1st and 2nd look of my maleficent is on the face. The past look, I'm using green all over my face. This time, I'm painting my face using white face painting. Oh, also the eyebrow. I'm using purple on my eyebrow on the newest look and a lil bit mixed and matched color between Jolie's version and cartoon version on the eyeshadow.

I'm also did a really "sharp" countouring in order to create a very high and sharp cheekbones just like Jolie's Maleficent.

Why? Well, Jolie is a beautiful Maleficent - with no doubt. And she just make an incredible and outstanding performance as Maleficent. And I am really sure there's other beautiful fellas there who re-create Jolie's Maleficent as pretty as Jolie. Then, if I wanna step ahead, I should dare and trying to be different *or in this case "very different".

So, here I am. A mixed and matched Maleficent. Let's take a look to other pictures I've taken ya :D




I've made this Maleficent look as my submission for #joancorner2014giveaway with theme "Maleficent". Follow @joancorner to see how :)


oke girls, that's all :) wish me luck !

Popular posts from this blog

Review Focallure 18 Eyeshadow Palette Bright Lux

Kayaknya blog ini udah gw tinggalin selama berbulan bulan yah, sampe jamuran. Ntah kenapa rasanya males bener nulis..padahal bahan bahan ya ada aja. Nah, biar blog gw ga "sawangan" sekarang gw mau nyoba nulis nih. Kalo bahasa atau isinya kurang jos, mohon maaf dulu yak :D.


Brand Focallure ini pertama kali sepengetahuan gw sih direview oleh Rachel Goddard dalam postingan Youtube "Nyobain Makeup China Focallure 50 Ribuan". Setelah itu, bermunculan review review lain seputar produk produk Focallure.
Yep, Focallure merupakan brand dari China, negara yang konon banyak memproduksi makeup KW alias fake, mulai dari eyeshadow, foundie, bedak dst. Bahkan, para Beauty Enthusiast pun pasti tau kalo Palet 18 Warna Bright Lux  ini merupakan "sodara kembar" Huda Beauty Rose Gold Textured Shadow Palette. Huda Beauty Rose Gold dibandrol harga $65 atau sekitar sejutaan pas udah nyampe Indonesia - sedang si Focallure ini gw dapet  di Shope dengan harga 54rb + ongkir sekitar 4…

Cara Mencerahkan Kulit Dengan Kojie-San

Rasanya demam K-Pop dan kecantikan ala Korea di negara kita beberapa tahun terakhir ini membawa ke satu trend baru di dunia kecantikan, yaitu kulit yang putih, seputih para artis artis Kpop di Korea. Biasanya saking ngefans-nya dengan satu orang idola, maka direlain deh buat bisa semirip mungkin dengan Sang Idol, baik baju, model rambut, cara dandan dan make up.

Nah, kalau cuma sampai situ aja sih masih oke lah ya..namanya juga nge-fans. Yang jadi masalah adalah, saking pengennya bisa putih bersinar sinar bak sang Kpop Idol, terus segala cara ditempuh.

DIY Ring Light Supaya Foto Cetar

Siapa yang suka bikin EOTD (eye of the day)? atau LOTD (lip of the day)? atau MOTD (make up of the day)? *mengacungkan jari*. Trus, biasanya kalau sudah buat, terus dishare di facebook atau instagram..iya gaa? :D
Ga dipungkiri ya, sekarang itu adalah era "share-nisasi" dimana apa yang kita buat terus kita share di socmed yang kita punya. Ga mau bohong sih, pastinya tujuan utama buat nunjukin kalau kita udah bikin karya yang bagus dan sukur sukur dapet pujian (#akusihgituorangnya).
Nah, kalau memangbegitu adanya, wajib dong bikin foto yang maksimal. Karyanya udah bagus kalau ga didukung pencahayaan yang bagus, orang lain juga jadi ga notice. So, lets make our creation become noticeable with DIY ringlight!