Skip to main content

Review : Estee Lauder Pure Color Eyeshadow

Deaar My Beloved Ladiees,

I'm back again with another review. At two weeks earlier, I'm joining a face chart competition and event from Estee Lauder. Then continued with a week ago, I'm following the final competition not as a contestant, but only a viewer :D but I have a very good time there.

Then, thanks to Estee Lauder, I got 2 kind of eyeshadow, 1 is full size of Pure Color Eyeshadow in Glacial Blue Mettalic shade, and 1 sample size consist of 2 color such as Pink Flash Color and Tempting Mocha Shimmer.

Lets see the packaging first

Blue and gold cardbox and gold and glass packaging inside..very exclusive and classy
The sample size comes with white packaging. elegant and simple design

I can say, whether the full single eyeshadow or the sample size has elegant and simple packaging but somehow also exclusive.

Pure Color Glacial Blue Metallic 
Pure Color Pink Flash Color and Tempting Mocha Shimmer.
Now lets see the swatches :)


Left without eye primer
Right with eye primer

From the picture I've taken above, we can see that both using eye primer or not, the color keep popping at my hand. But, we can say, with help of eye primer (im using LT Pro Eye primer) we can get more vivid color.

Glacial Blue Metallic is light blue with shimmer. i can say that this color is more silvery than bluish (maybe that's why they called it metallic blue :D)

Pink Flash can be used as highlight because its has more shimmer and lighter. 

In opposite of it's name, Tempting Mocha Shimmer is less shimmery than the two other color. I can say that this color can be used both way, neutral or bold make up. As we see on the picture, we can use this below our crease, or crease, or eyelid. From these three color, I would choose tempting mocha as my daily color (I don't like shimmer color actually).

In summary, here's my review about this product

- vivid color, especially with help of eye primer.
- can be used daily/neutral make up or bold make up
- very classy and elegant packaging
- pricey enough ( its cost IDR 270.000,- for one color full size pure color eyeshadow )

Thankyou Estee Lauder for giving me chance to review Pure Color Eyeshadow :)

Popular posts from this blog

Review Focallure 18 Eyeshadow Palette Bright Lux

Kayaknya blog ini udah gw tinggalin selama berbulan bulan yah, sampe jamuran. Ntah kenapa rasanya males bener nulis..padahal bahan bahan ya ada aja. Nah, biar blog gw ga "sawangan" sekarang gw mau nyoba nulis nih. Kalo bahasa atau isinya kurang jos, mohon maaf dulu yak :D.


Brand Focallure ini pertama kali sepengetahuan gw sih direview oleh Rachel Goddard dalam postingan Youtube "Nyobain Makeup China Focallure 50 Ribuan". Setelah itu, bermunculan review review lain seputar produk produk Focallure.
Yep, Focallure merupakan brand dari China, negara yang konon banyak memproduksi makeup KW alias fake, mulai dari eyeshadow, foundie, bedak dst. Bahkan, para Beauty Enthusiast pun pasti tau kalo Palet 18 Warna Bright Lux  ini merupakan "sodara kembar" Huda Beauty Rose Gold Textured Shadow Palette. Huda Beauty Rose Gold dibandrol harga $65 atau sekitar sejutaan pas udah nyampe Indonesia - sedang si Focallure ini gw dapet  di Shope dengan harga 54rb + ongkir sekitar 4…

Cara Mencerahkan Kulit Dengan Kojie-San

Rasanya demam K-Pop dan kecantikan ala Korea di negara kita beberapa tahun terakhir ini membawa ke satu trend baru di dunia kecantikan, yaitu kulit yang putih, seputih para artis artis Kpop di Korea. Biasanya saking ngefans-nya dengan satu orang idola, maka direlain deh buat bisa semirip mungkin dengan Sang Idol, baik baju, model rambut, cara dandan dan make up.

Nah, kalau cuma sampai situ aja sih masih oke lah ya..namanya juga nge-fans. Yang jadi masalah adalah, saking pengennya bisa putih bersinar sinar bak sang Kpop Idol, terus segala cara ditempuh.

DIY Ring Light Supaya Foto Cetar

Siapa yang suka bikin EOTD (eye of the day)? atau LOTD (lip of the day)? atau MOTD (make up of the day)? *mengacungkan jari*. Trus, biasanya kalau sudah buat, terus dishare di facebook atau instagram..iya gaa? :D
Ga dipungkiri ya, sekarang itu adalah era "share-nisasi" dimana apa yang kita buat terus kita share di socmed yang kita punya. Ga mau bohong sih, pastinya tujuan utama buat nunjukin kalau kita udah bikin karya yang bagus dan sukur sukur dapet pujian (#akusihgituorangnya).
Nah, kalau memangbegitu adanya, wajib dong bikin foto yang maksimal. Karyanya udah bagus kalau ga didukung pencahayaan yang bagus, orang lain juga jadi ga notice. So, lets make our creation become noticeable with DIY ringlight!