Skip to main content

Diabetic Zombie on Diabetes Awareness Makeup Contest By Madeulook and Mehron

Hi...

As you know, I really love fantasy make up, and I do love make up challenge ;D 

At this moment, im joining a contest held by MadeULook with theme "Diabetes Awareness". This contest is made to celebrate November as Diabetes Awareness Month. There will be 2 winners, one from Alexys's choice and one from Voter's Choice, and every winner will get a prizes sponsored by Mehron. As a rule, I have to give a fact about diabetes. Well, actually I have no experience about Diabetes. But, my family's friends has Diabetes Type 2, and finally passed away about 2 years ago. 

Well, I love Alexys Fleming because she's very talented and creative when she made her make up. Very detail and "tidy". I believe that's she can make everything with her creativeness!!! You can see her creative work on her youtube MadeYewLook or her Facebook MadeULookbyLex. She make her tutorial also, and i ever tried one or two, but I think my result is faaar away from her creation. In example, i've ever tried to make 3d stitches just like she made for her creation "Sally : Nightmare Before Christmas". But the stitches are NEVER get the 3d look just like her...:(

Back to the contest, when I made this diabetic zombie look, I'm about unsure about the result. There are a lot of creative people outhere. And the contest are open internationally!! so can you imagine how much creative people who'll join the contest???

Bu thanks God, I made it! I'm into top 100!! (still faaar away from being the winner, but I do really glad to get into top 100!!).

Here my creation, just take a look for a moment, and decide whether you like it or not ^^. Feel free to comment or critics ;)




I have no latex can be used, so I made the exfoliate skin (Im not sure "exfoliate" is the right word - but i hope you can catch what I meaning about :D) from flour and water mixed with foundation. I also add a tissue and teared it into small pieces, then stick it to my cheeck, nose and other parts on my face i want to made the exposed and exfoliate skin.

Im using face painting to blend the "artificial skin" to my skin. The color are black and brown. Then add a little bit blue-red-purple eyeshadow to create the rotten skin. Then im finishing it using red face painting and clear lipgloss. I also using softlenses to get grey eyes just like a zombie.

Its very easy though, but you must very careful when you add the eyeshadow and face painting, so it can seem like the real wound.


I do love the open wound i made on this pic!


one mistake on this look - never ever a zombie has a clean and coloured hair just like mine..hahahaha..im forget this detail!!

Once more, if you dont mind, please help me to get more vote on my pic I've submitted for this contest. You can get to the link by simply clicking the pic below. Big Thanks!!!! ^^

Diabetic Zombie by Irene Widya http://bandarkrupux.blogspot.com/



Comments

  1. Keren abis ini makeupnya. Aku jd serem dan ngeri sendiri liatnya hahaha.

    Good luck ce ^_^
    gratefulbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..hrsnya cb tes berdiri di dpn gang yah :D
      Tengkyu yaa,wish me luck

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Review Focallure 18 Eyeshadow Palette Bright Lux

Kayaknya blog ini udah gw tinggalin selama berbulan bulan yah, sampe jamuran. Ntah kenapa rasanya males bener nulis..padahal bahan bahan ya ada aja. Nah, biar blog gw ga "sawangan" sekarang gw mau nyoba nulis nih. Kalo bahasa atau isinya kurang jos, mohon maaf dulu yak :D.


Brand Focallure ini pertama kali sepengetahuan gw sih direview oleh Rachel Goddard dalam postingan Youtube "Nyobain Makeup China Focallure 50 Ribuan". Setelah itu, bermunculan review review lain seputar produk produk Focallure.
Yep, Focallure merupakan brand dari China, negara yang konon banyak memproduksi makeup KW alias fake, mulai dari eyeshadow, foundie, bedak dst. Bahkan, para Beauty Enthusiast pun pasti tau kalo Palet 18 Warna Bright Lux  ini merupakan "sodara kembar" Huda Beauty Rose Gold Textured Shadow Palette. Huda Beauty Rose Gold dibandrol harga $65 atau sekitar sejutaan pas udah nyampe Indonesia - sedang si Focallure ini gw dapet  di Shope dengan harga 54rb + ongkir sekitar 4…

Cara Mencerahkan Kulit Dengan Kojie-San

Rasanya demam K-Pop dan kecantikan ala Korea di negara kita beberapa tahun terakhir ini membawa ke satu trend baru di dunia kecantikan, yaitu kulit yang putih, seputih para artis artis Kpop di Korea. Biasanya saking ngefans-nya dengan satu orang idola, maka direlain deh buat bisa semirip mungkin dengan Sang Idol, baik baju, model rambut, cara dandan dan make up.

Nah, kalau cuma sampai situ aja sih masih oke lah ya..namanya juga nge-fans. Yang jadi masalah adalah, saking pengennya bisa putih bersinar sinar bak sang Kpop Idol, terus segala cara ditempuh.

DIY Ring Light Supaya Foto Cetar

Siapa yang suka bikin EOTD (eye of the day)? atau LOTD (lip of the day)? atau MOTD (make up of the day)? *mengacungkan jari*. Trus, biasanya kalau sudah buat, terus dishare di facebook atau instagram..iya gaa? :D
Ga dipungkiri ya, sekarang itu adalah era "share-nisasi" dimana apa yang kita buat terus kita share di socmed yang kita punya. Ga mau bohong sih, pastinya tujuan utama buat nunjukin kalau kita udah bikin karya yang bagus dan sukur sukur dapet pujian (#akusihgituorangnya).
Nah, kalau memangbegitu adanya, wajib dong bikin foto yang maksimal. Karyanya udah bagus kalau ga didukung pencahayaan yang bagus, orang lain juga jadi ga notice. So, lets make our creation become noticeable with DIY ringlight!